گروه خبري : اخبار سایت
تاريخ انتشار : 1398/10/10 - 12:23
كد :4

تاریخچه دوربین های مدار بسته

استفاده از دوربین مدار بسته از سال 1942 میلادی توسط آلمان ها آغاز شد. در اواسط جنگ جهنی دوم  مهندس آلمانی به نام  "والتر بروچ" اولین دوربین مداربسته را در محل انفجار موشک v2 به دستور نازی های آلمانی، برای مشاهده دقیق موشک، نصب کرد.

پس از اتمام جنگ جهانی دو در سال 1949 ایالت متحده آمریکا اولین دوربین مداربسته خود را با نام تجاری Vericon به بازار عرضه کرد. در آن زمان نصب دوربین های مداربسته احتیاجی به مجوز دولتی نداشت و بیشتر در پایگاه های فضایی برای اقداماتی چون ضبط تصاویر پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خیلی زود روی موشک ها نصب شد تا جایی که تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال کردند.

پس از آن در سال 1973 اولین دوربین مداربسته کنترل ترافیک در میدان تایمز نیویورک نصب شد. در سال 1980دوربین مداربسته در سطح گسترده ای در سراسر آمریکا بخصوص در مراکز عمومی بکار گرفته شد.بتدریج برخی از حرفه ها و مشاغل بخصوص آنهایی که بیشتر در معرض سرقت قرار داشتند نیز به دوربین مداربسته روی آوردند. شهر "نورفولک" انگلستان نخستین جایی در این کشور بود که دوربین ها در آن نصب شدند.بطور کلی در دهه میلادی بین 1990 تا 2000 استفاده از دوربین های مداربسته در بسیاری از کشورها رواج یافت.
 

انواع دوربین های مدار بسته

انواع دوربین های مدار بسته

با توجه به موارد گفته شده در زمینه تازریخچه دوربین های مداربسته، به طور تقریبی 80 سال و نزدیک به یک قرن از اختراع این تکنولوژی می گذرد. در طی این سالها دوربین های مداربسته پیشرفت ها زیادی از نظر ساختاری داشته اند و آنها را می توان از نظر نوع سیگنال، شکل ظاهری و کاربرد دسته بندی کرد.

انواع دوربین مداربسته از نظر نوع سیگنال:

  • دوربین های آنالوگ
  • دوربین های ip (آی پی تحت شبکه)
  • دوربین های دو منظوره

انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری و کاربرد:

  • دوربین های دام dome
  • دوربین های صنعتی
  • دوربین های مینیاتوری
  • دوربین های مادون قرمز ir
  • دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی ptz)

انواع دوربین مداربسته از نظر قاب و پوشش:

  • دوربین های ضد آب و گرد و غبار
  • دوربین های مناطق خاص آب و هوایی (شیمیایی ، معدنی ، دریايي)
  • دوربین های ضد انفجار
  • دوربین های مخفی
  • دوربین های فانتزی

 

کاربرد دوربین های مداربسته

دوربین مداربسته در مکان های عمومی و خصوصی مختلفی دارای کاربرد می باشد. استفاده از دوربین های مداربسته هیچگونه محدودیت مکانی ندارد. در این بخش به برخی موارد اشاره خواهیم کرد.

 کاربرد دوربین های مداربسته در صنعت:

کاربرد دوربین مداربسته در سیستم های نظارتی

در کارخانجات صنعتی از دوربین های مداربسته به دلایل مختلفی از جمله : کنترل کارگران و کارمندان، حفظ امنیت بیشتر، کاهش نیروی انسانی در بخش امنیت، استفاده از دوربین مدار بسته در محل ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک،دشوار یا حتی غیر ممکن است مانند کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه های هسته ای

 

کاربرد دوربین های مداربسته برای کنترل ترافیک:

امروزه در اکثر کشورهای جهان از دوربین های مداربسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده ای استفاده می شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان ها و ارسال اطلاعات توسط gps به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان ها را دارند.تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربرد های دوربین مداربسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاورد های دوربین های مداربسته در این بخش می باشند.

 

کاربرد دوربین های مداربسته در امنیت نقل و انتقالات:

کاربرد های دوربین مداربسته
در نقل و انتقلات عمومی از دوربین مداربسته برای جلوگیری از حوادثی که ممکن است در اثر خارج از دید بودن محل صورت بگیرد استفاده می شود. بطور مثال در متروها از دوربین مداربسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس ها و قطارهای شهری.

۱۳۹۹ © کلیه حقوق این وب سایت برای شرکت افزار ایمنی آسام محفوظ است.