گروه خبري : اخبار سایت
تاريخ انتشار : -
كد :3

سیستم کنترل دسترسی یا تردد

کنترل تردد یا کنترل دسترسی (Access Control) به معنی مجوز ورود یا عدم ورود یک شخص یا گروهی طبق زمان‌بندی مشخصی از یک مانع فیزیکی مانند درب یا گذرگاه است. کنترل تردد از دو بخش کنترل تردد الکترونیکی، شامل نرم‌افزارها و سخت‌افزارها و کنترل تردد فیزیکی، شامل گیت‌ها و درب‌های اتوماتیک یا دستی تشکیل شده است. به طور کلی، اهداف اصلی سیستم کنترل دستی عبارت‌اند از: حفظ امنیت مجموعه به طور کلی، تشخیص هویت پرسنل و کنترل زمان و مکان تردد و نیز امکان ردیابی و پیگیری رخدادها در یک بازه‌ی زمانی خاص.

مدیریت دسترسی و مانیتورینگ درب‌های خروج اضطراری، اتاق‌های فنی و سایر مکان‌های خاص و نیز امکان اتخاذ تدابیر و سناریوهای مناسب در موقعیت‌های دسترسی غیرمجاز، ضرورت بهره‌گیری از یک سیستم یکپارچه‌ی کنترل دسترسی را در ساختمان‌ها و مجتمع‌های چندمنظوره گریزناپذیر می‌کند. کارشناسان سیستم‌های کنترل تردد، سطح یکپارچه‌سازی، توپولوژی سیستم، فناوری و رابط‌های کاربری (اینترفیس) مورد نیاز سیستم را بنا به سطح گستردگی مجتمع و سیاست بهره‌برداری و کاربری آن انتخاب می‌کنند. 

سیستم کنترل دسترسی یا تردد


اجزای سیستم کنترل دسترسی


مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده‌ی یک سیستم کنترل دسترسی عبارت‌اند از: کنترلر، انواع ریدرها (کارتخوان، کارت و کدخوان و اثرانگشت‌خوان و بایومتریک)، انواع قفل‌های الکتریکی و مغناطیسی، انواع کلیدهای فشاری، حسگرهای مغناطیسی و PIR و ماژول‌های آلارم و ریموت‌کنترل.

کنترل سیستم های تردد و یا دسترسی

کنترلر، قلب سیستم کنترل دسترسی است؛ تمام اجزای سیستم کنترل تردد به کنترلر متصل شده و بنا بر برنامه‌ریزی کنترلر رفتار می‌کنند.


قابلیت‌های سیستم کنترل دسترسی

1-کنترل دسترسی افراد از طریق صدور مجوز به درب‌ها، گیت‌ها و ... با بهره‌گیری از فناوری‌های گوناگون مانند اثر انگشت، کارت و کد.
2-بهره‌گیری از نرم‌افزار جامع کنترل دسترسی برای ذخیره‌سازی کلیه‌ی اطلاعات سیستم، اعم از مجاز و غیرمجاز به همراه تهیه‌ی گزارش‌های فیلترشده و مدیریت یکپارچه‌ی اطلاعات.
3-بهره‌گیری از تجهیزات سخت‌افزاری مانند قفل‌های الکتریکی و الکترومغناطیسی (بر پایه‌ی نوع درب) به‌منظور تأمین سطح امنیت مورد نیاز بر اساس نوع ورودی، کاربری و موقعیت آن.
3-هوشمند سازی ورودی‌ها با بهره‌گیری از حسگرهای مغناطیسی و ماژول‌های آلارم.
4-قابلیت ترکیب سیستم کنترل دسترسی با آیفون و ریموت‌کنترل به‌منظور صدور مجوزِ عبور به طور هم‌زمان.
5-اجرای خودکار سناریوهای گوناگون برای حریق، سرقت، خرابکاری و...


امکانات سیستم کنترل دسترسی:

اپلیکیشن موبایل:

با نصب اپلیکیشن موبایل و از طریق وای فای ، بلوتوث به دستگاه کنترل تردد و کنترل دسترسی متصل شوید و به راحتی دربها و تجهیزات پیرامون خود را کنترل نمایید.با این قابلیت نیازی به حمل کلید، کارت، ریموت و غیره ندارید، زیرا گوشی موبایل همیشه همراه شماست.

در هوشمند سازی ساختمان برای هر درب و تجهیز دگمه ای در اپلیکیشن وجود دارد. با زدن هر دگمه درب مربوطه باز می شود، آسانسور احضار می گردد و یا لوازم برقی مانند چراغها، سیستم آبیاری، کولر و ... روشن و خاموش می گردد.آخرین فرد و زمان دسترسی وی به دربها و تجهیزات و وضعیت باز و بسته بودن یا باز ماندن دربها را می تواند در اپلیکیشن سیستم کنترل تردد و دسترسی مشاهده نمایید.

مدیر سیستم کنترل تردد / کنترل دسترسی علاوه بر این امکانات از طریق اپلیکیشن می تواند کاربران جدید ( اعم از اپلیکیشن، موبایل، ریموت، کارت، رمز و .... ) تعریف نموده و یا کاربران فعلی را حذف یا غیر فعال نماید.

با استفاده از امکان گروه بندی ، می توان یک گروه از افراد را غیر فعال نمود و یا تعیین کرد که به کدام دربها یا تجهیزات دسترسی داشته باشند.

علاوه بر اینها سایر تنظیمات سیستم کنترل تردد و دسترسی قابل ویرایش توسط مدیر سیستم می باشد.

تماس:

مدیر می تواند شماره تلفن افراد را تعریف نموده و تعیین نماید که با تماس هر شماره تلفن، کدام درب باز (و یا تجهیزاتی روشن ) شود.با زنگ زدن به دستگاه کنترل دسترسی و کنترل تردد به راحتی می توانید درب را باز نموده و یا تجهیزات را کنترل نمایید.

تماس هزینه ای نداشته (Missed Call) و از هرجایی دور یا نزدیک می توانید به سیستم کنترل تردد و دسترسی فرمان دهید.

این امکان مخصوصاً برای کنترل دسترسی پارکینگ بسیار کار آمد است. به جای ریموت با یک تماس، قبل از اینکه به خانه برسید درب باز شده است و یا برای شخص دیگری که پشت درب مانده و شما حضور ندارید می توانید درب را باز نمایید.

پیامک:

با ارسال پیامک می توانید دربها را باز کنید، تجهیزات و لوازم برقی را کنترل نمایید .مدیران سیستم امکانات کنترلی بیشتری توسط پیامک خواهند داشت، می توانند وضعیت سیستم ( مانند باز ماندن دربها و ...) را مشاهده نمایند، دربها را قفل نموده و گروهها را فعال و غیر فعال نمایند. حتی مقدار شارژ سیم کارت دستگاه را چک نمایند.

ریموت:

با استفاده از ریموت کنترل علاوه بر باز نمودن درب پارکیگ می توانید سایر دربها و تجهیزات را کنترل نمایید.عملکرد هر دگمه در سیستم کنترل دسترسی تعریف شده و با هر دگمه می توان دربها و تجهیزات مختلف را کنترل نمود.مدیر سیستم می تواند به راحتی ریموت هر فرد و یا گروهی از افراد را فعال/غیرفعال و یا حذف نماید.

کارت و تگ RFID :

با اتصال انواع دستگاه کارتخوان RFID  به دستگاه کنترل تردد و کنترل دسترسی می توانید با انواع کارتها، تگها و برچسبهای RFID به دربها، آسانسور و پارکینگ و ... دسترسی داشته باشید.با نزدیک نمودن کارت به دستگاه، در صورتیکه در سیستم تعریف شده و فعال باشد سیستم عمل می نماید. با یک کارت می توان به دربهای مختلف دسترسی داشت و لذا از حمل تعداد زیادی کلید بی نیاز خواهید شد.

رمز و کد:

با استفاده از انواع دستگاه کارتخوان کیپد دار ، و اتصال آن به دستگاه کنترل تردد و کنترل دسترسی می توانید رمز خود را وارد نموده و به دربها، آسانسور و پارکینگ و ... دسترسی داشته باشید.

تگ خوان برد بلند:

با اتصال آنتنهای تگ خوان برد بلند به سیستم کنترل تردد و یا استفاده از کارتخوانهایی با قابلست برد بلند داخلی و چسباندن برچسبهای RFID به شیشه خودرو، امکان تشخیص خودرو از فاصله چند متری و باز نمودن اتوماتیک درب یا راهبند فراهم می آید.در این حالت نیازی به حمل ریموت و استفاده از آن برای باز نمودن درب نمی باشد و عملیات باز شدن درب به صورت اتوماتیک صورت می پذیرد.مدیر سیستم این امکان را دارد که دسترسی افراد یا گروهی از افراد به پارکینگ را غیر فعال نماید.

اثر انگشت و تشخیص چهره:

انواع دستگاه اثر انگشت و تشخیص چهره قابل اتصال به دستگاه کنترل تردد و کنترل دسترسی می باشد.با قرار دادن انگشت در محل سنسور تشخیص و یا قرار گرفتن جلوی دستگاه می توانید به دربها، آسانسور، پارکینگ و سایر تجهیزات برقی دسترسی داشته باشید.


کنترل لوازم و تجهیزات برقی:

دستگاه کنترل تردد و کنترل دسترسی  علاوه بر امکان باز و بسته نمودن انواع درب، راه بند، گیت و احضار و دسترسی آسانسور، امکان کنترل انواع تجهیزات برقی مانند: آژیر، روشنایی، سیستم آبیاری، سیستم سرمایش و گرمایش، فن، پمپ ماشین آلات و تجهیزات برقی را فراهم می آورد.

با استفاده از اپلیکیشن موبایل می توانید چراغها و سایر تجهیزات برقی پیرامون خود را به راحتی کنترل نمایید.

با استفاده از پیامک و تماس، حتی در صورت عدم حضور در محل می توانید تجهیزات برقی را کنترل نمایید.

با استفاده از ریموت کنترل می توانید با هر دگمه یکی از تجهیزات برقی را کنترل نمایید.

با استفاده از فرستنده RF داخل دستگاه نیاز به سیم کشی نبوده و تجهیزات به صورت بیسیم به دستگاه متصل می گردند.

 مدیریت:

افراد به سه حالت عادی، مدیر و مستر می توانند با دستگاه ارتباط برقرار نمایند.

کاربران عادی: با اجرای اپلیکیشن برای افراد عادی صرفاً دربهای تعریف شده نمایش داده می شود و فرد می تواند دربها ( یا تجهیزات ) را کنترل نماید.

کاربر مدیر: علاوه بر امکان کاربران عادی مدیران امکان ورود به قسمت مدیریت ( جهت مشاهده وضعیت دربها) و امکان تعریف و ویرایش کاربران و گروهها را خواهد داشت.

کاربر مستر: با ورود به اپلیکیشن با کد و رمز مستر تمامی قابلیتهای بالا به اضافه تمامی تنظیمات دستگاه در اختیار خواهد بود.


امکانات مدیریتی:

-      تعریف شماره تلفن افراد ( جهت کار کردن با دستگاه ازطریق تماس و پیامک) ، تعریف ریموت برای افراد، تعریف کارت، رمز، اثر انگشت، تعریف کد اپلیکیشن ( جهت دسترسی افراد از طریق اپلیکیشن) و ...

-          حذف افرادیکه قبلاً تعریف شده اند.

-          غیر فعال نمودن موقت افراد.

-          گروه بندی و تخصیص شماره گروه به هر فرد و فعال / غیر فعال نمودن دسترسی و تردد گروهها. مثلاً غیر فعال نمودن دسترسی همه افراد یک واحد ساختمان.

-          مشاهده وضعیت هر درب( اعم از بسته/باز/باز ماندن درب) ، آخرین نفر تردد کننده

-          امکان قفل کردن دربها/تجهیزات ( جلوگیری از تردد و دسترسی افراد به درب یا تجهیز خاص)

-          امکان آزاد نمودن دربها/تجهیزات ( امکان تردد و دسترسی برای همه)

-          امکان نصب سنسور درب و تشخیص بسته/باز/باز ماندن درب

-          آلارم باز ماندن درب. در صورتیکه درب بیش از زمان تعیین شده باز بماند آژیر روشن شده و پیامک و تماس به افراد مشخص شده ارسال می گردد.

-          امکان مشاهده میزان شارژ سیم کارت از طریق اپلیکیشن و پیامک

-          تعریف دربها ( تجهیزات برقی) و نام برای هر کدام.

-          تعریف رله ها جهت فرمان دادن به قفل برقی و یا سایر تجهیزات و یا آلارم و تخصیص به دربها و زمان تنظیم رله.

-          تعریف دگمه دربازکن و سنسور برای تشخیص باز و بسته بودن دربهادربها

-          تعریف کارتخوانها و سایر دستگاههای تشخیص هویت

 

۱۳۹۹ © کلیه حقوق این وب سایت برای شرکت افزار ایمنی آسام محفوظ است.